لاک زدن انگشتان پا و صحت وضو از نظر شرعی
سوال: محدودیت ما در مصرف آب برای وضو و غسل چگونه است؟ محدودیت واجبی ذکر نشده است لیکن مستحب است مقدار مصرف آب برای وضو یک مد (تقریباً 750 گرم) و برای غسل یک صاع (3 کیلو) باشد. البته باید از اسراف در مصرف آب خودداری نمود. (ر.ک عروه الوثقی, …
محدودیت واجبی ذکر نشده است لیکن مستحب است مقدار مصرف آب برای وضو یک مد (تقریباً 750 گرم) و برای غسل یک صاع (3 کیلو) باشد. البته باید از اسراف در مصرف آب خودداری نمود. (ر.ک عروه الوثقی, ج1)
در قسمت جلو سر (فرق باز شود) مسح باید انجام شود و لازم نیست حتماً مقابل بینی باشد. (ر.ک توضیح المسائل دوازده مرجع, ج1, م251)
اگر دیگری دست و صورت او را شتسشو دهد وضو باطل است. اما اگر دیگری آب میریزد و خود شخص شستشو میدهد اشکال ندارد. (ر.ک توضیح المسائل دوازده مرجع, ج1, ص185, شرط یازدهم)
خشک کردن دستها و صورت لازم نیست و چنانچه آب وضو بر رطوبت صورت و دست غلبه کند کفایت میکند. .(ر.ک استفتائات جدید امام خمینی(ره), ج1, س37 و38)
اگر یک مشت آب را هم به قصد وضو و برای شستن بریزد اشکالی ندارد. (ر.ک استفتائات امام خمینی(ره), ج1, س34, س33)
سوال: بنده دست چپم را از ناحیهی میانی بازو از دست داده ام. لطفاً نحوهی وضو گرفتن و نماز خواندن را برای این جانب بیان فرمائید؟
برای وضو ساختن با دست راست صورت را بشوئید و دست راست خود را از آرنج، تا نوک انگشتان به قصد وضو زیر شیر بگیرید تا آب به همهی جای آن برسد و سپس با همین دست مسح سر و هر دو پا را بکشید و شستن دست چپ لازم نیست. در سجده نیز کف دست راست روی زمین باشد کافی است. (ر.ک استفتائات امام خمینی(ره), ج1, س28 و49)
1- نوک شصت پا باید به زمین گذاشته شود و اما رسیدن نوک سایر انگشتان به زمین مانعی ندارد اگرچه واجب نیست.
2- بلی از سر هر یک از انگشتان که مانع نداشته باشد میتوان تا مفصل پا مسح نمود.
3- بلی آنچه از سرمه که در قسمت خارجی چشم قرار گرفته و مانع رسیدن آب به پوست میشود باید برطرف گردد. (ر.ک توضیح المسائل امام خمینی(ره) م 1062 و252 و239)