فرزندان خود را اینگونه تربیت کنید
فرزندان خود را اینگونه تربیت کنید عادات سالم در افراد از سنین ابتدایی زندگی شکل میگیرند، در سال جدید به فرزندانتان کمک کنید زندگی بهتری داشته باشند. الگوی خوبی باشید تا فرزندانتان بیاموزند از خشونت دوری کنند کتک زدن، سرزنش کردن و تحقیر کردن به کودکان میآموزد که میتوانند با …
فرزندان خود را اینگونه تربیت کنید
عادات سالم در افراد از سنین ابتدایی زندگی شکل میگیرند، در سال جدید به فرزندانتان کمک کنید زندگی بهتری داشته باشند.
الگوی خوبی باشید تا فرزندانتان بیاموزند از خشونت دوری کنند
کتک زدن، سرزنش کردن و تحقیر کردن به کودکان میآموزد که میتوانند با دیگران چنین رفتارهایی داشته باشند و اینگونه، مشکلات را حل کنند. هرگز برای تربیت فرزندانتان از تنبیه بدنی استفاده نکنید.
از ابتدا زمانی که فرزندتان تازه متولد شده با لحن آرام با او صحبت کنید حتی زمانی که از دستش عصبانی میشوید هرگز سر او داد نکشید. این کار دو اشکال عمده دارد: اول اینکه داد زدن شما برایش عادی میشود و در آینده برای تربیت او دچار مشکل میشوید. دوم اینکه میآموزد برای رسیدن به اهدافش باید فریاد بکشد و با دیگران دعوا کند. تردید نکنید روشهای تربیتی که در آنها با کودکتان آرام و بدون خشونت برخورد میکنید تاثیر بهتری دارند.
فرزندتان را در فضایی سالم پرورش دهید
امروزه همه در فضایی زندگی میکنیم پر از آلودگیها و مواد مضر برای سلامتی. هوای شهرها آلودهاند، در اطرافمان انواع و اقسام امواج مضر برای سلامتی وجود دارد و متاسفانه نمیتوانیم خودمان را از مضرات این آلودگیها حفظ کنیم.
در این میان استعمال دخانیات خطرات احتمالی برای سلامتی را چند برابر میکنند. برای حفظ سلامت فرزندانتان هرگز در حضور آنها سیگار نکشید.
حتما هر روز برای فرزندانتان کتاب بخوانید
از زمانی که فرزندتان ششماهه شد برای او کتاب بخوانید. این کار از اوایل زندگی اهمیت مطالعه را به او میآموزد و برایش به یکی از بهترین عادات تبدیل میشود. فرزندتان از شما میآموزد که مطالعه کند، با این کار آینده بهتری برایش رقم میزنید.
مراقب آنچه کودکتان میبیند و میشنود باشید
بسیاری از والدین زمانی که از دست فرزندشان خسته میشوند او را مقابل تلویزیون مینشانند تا حداقل چند دقیقهای آرامش بگیرند. اگر شما هم از این روش استفاده میکنید به آنچه که فرزندتان میبیند دقت کنید شاید فرزندتان بسیار کوچک باشد اما آنچه میبیند و میشنود از همین زمان روی او تاثیر میگذارد. بهتر است خودتان تصمیم بگیرید چه زمانی مسایل مختلف را به او بیاموزید.
به گونهای رفتار کنید که فرزندتان همواره مطمئن باشد والدینش او را تحت هر شرایطی عاشقانه دوست دارند و همیشه برای آنها مهم است. حس ارزشمندی و اعتمادبهنفس از ماهها و سالهای آغازین زندگی در فرد ایجاد میشود. زمانیکه فرزندتان با شما صحبت میکند به او ارزش بدهید و به صحبتهایش با دقت گوش دهید، برایش وقت بگذارید. به او ثابت کنید تحتحمایت شما است اما مراقب باشید به گونهای رفتار نکنید که بیش از حد به شما وابسته شود. در هر سن در حد تواناییهایش به او مسوولیت دهید و به میزان لازم او را حمایت کنید. با کودکتان همراهی کنید، با او بخندید، با او خوشحالی کنید و زمانی که ناراحت است با او ناراحت شوید. به او بفهمانید درکش میکنید تا بهخاطر نیاز به یک همدم واقعی سراغ افراد ناشایست نرود. مسلما مشکلاتی که فرزند خردسال شما را ناراحت و آزرده میکنند برای شما چندان اهمیتی ندارند و به نظرتان کوچک و حتی خندهدار میآیند اما این مشکلات برای او بسیار بزرگ هستند.
طبیعی است که والدین برای فرزند عزیزتر از جانشان بهترینها را بخواهند اما به یاد داشته باشید شاید شما بتوانید هرچه را فرزندتان میخواهد برایش فراهم کنید اما زمانی که او بزرگ شده و وارد اجتماع میشود شرایط برایش تغییر میکند. همکلاسیها، معلمان، همکاران و دیگر افرادی که فرزندتان پس از ورود به اجتماع با آنها در ارتباط است دلیلی نمیبینند که مانند شما برای او ازخودگذشتگی کرده و همهچیز را برایش فراهم کنند چون آنها هم عزیزدردانه والدین خودشان هستند و بهترینها را برای خودشان میخواهند نه برای فرزند شما.
به او بیاموزید انتقادها را بپذیرد
والدین امروزی متاسفانه بهندرت به فرزندانشان میآموزند که طبیعی است اشتباه کنند و ممکن است مورد انتقاد قرار گیرند. به فرزندتان کمک کنید بیاموزد در برابر انتقادها واکنش بدی نشان ندهند و آنها را بپذیرند. به فرزندتان بیاموزید گاهی اوقات انتقاد به آنها کمک میکند به فردی موفقتر و بهتر تبدیل شوند و اگر انتقاد نادرست و نابجا بود میتوانند با رعایت ادب و احترام دلایل خود را ارایه دهند.
بیش از حد به فرزندتان کمک نکنید
به فرزندتان اجازه دهید کارهایش را خودش انجام دهد. یکی از بزرگترین اشتباهات والدین که آینده فرزندان را تباه میکند از آغاز ورود به مدرسه شروع میشود.
کودکان مدارس ابتدایی تکالیف زیادی دارند تا مهارتهای لازم در نوشتن و خواندن را بیاموزند والدین در مواجه شدن با چنین شرایطی معمولا تکالیف فرزندانشان را انجام میدهد چون تصور میکنند آنها بسیار کوچک هستند و از انجام دادن این تکالیف خسته میشوند.
این کار اشتباه بزرگی است، تمام کودکان همسن و سال فرزند شما هم این تکالیف را انجام میدهند کمکهای نابجای شما تواناییهای ضروری برای موفقیت در زندگی را از آنها میگیرد چون نمیتوانند مهارتهای لازم برای داشتن یک زندگی موفق را کسب کنند. در آینده حتی زمانی که بزرگ و بالغ شدند نیز اعتمادبهنفس لازم برای انجام امور مختلف را نخواهند داشت و آن زمان است که شما را به خاطر محبتهای امروز شما سرزنش خواهند کرد.
کودکتان را با واقعیتها آشنا کنید
پنهان کردن واقعیتها از کودکان نه تنها به سلامت روحی و روانی آنها کمک نمیکند بلکه در آینده آنها را دچار مشکلات روحی جدی میکند. با توجه به سن و سال کودکتان و با درنظر گرفتن فهم و درک او از مسایل زندگی به فرزندتان بیاموزید که هر کسی در زندگی مشکلاتی دارد و زندگی سراسر خوشبختی و راحتی نیست.
مسلما کودکان در سنین کم نمیتوانند بسیاری از مشکلات را درک کنند اما اینکه آنها را بهطور کامل از دنیای واقعی دور نگه دارید نیز بههیچوجه صحیح نیست. به کودکتان بیاموزید هر کسی در زندگی مشکلاتی دارد و آنها همه طبیعی هستند و با مواجه شدن با مشکلات نباید ناامید شد بلکه باید بیشتر تلاش کرد تا مشکلات را با موفقیت پشت سر گذاشت.