کد خبر : 183925 تاریخ انتشار : چهارشنبه ۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۱

خواب شبانه و شخصیت شما

جدیدترین تحقیقات نشان می دهند که می توان با تجزیه و تحلیل جنبه‌های مختلف خواب، پی به شخصیت افراد برد. خواب‌ ها آینده ما را پیش‌بینی می کنند و حقایق پنهان شخصیت درونی ما را برملا می سازند. افرادی که شب‌ها زود می‌خوابند و صبح‌ها نیز زود از خواب بیدار …

جدیدترین تحقیقات نشان می دهند که می توان با تجزیه و تحلیل جنبه‌های مختلف خواب، پی به شخصیت افراد برد. خواب‌ ها آینده ما را پیش‌بینی می کنند و حقایق پنهان شخصیت درونی ما را برملا می سازند.

خواب شبانه و شخصیت شما

افرادی که شب‌ها زود می‌خوابند و صبح‌ها نیز زود از خواب بیدار می‌شوند:
با الهام گرفتن از طبیعت زندگی حیوانات، می‌توانیم برخی از شیوه‌های مختلف خواب انسان‌ها را که نشان‌دهنده نوع شخصیت آنهاست، توضیح دهیم. مثلا چکاوک، پرنده صبح است و شیوه خواب او «شب زود به خواب رفتن و صبح زود از خواب بیدار شدن» است. اگر صبح‌ها سرحال و پرانرژی از خواب بیدار می‌شوید و شب هنگام نیز زود به خواب می‌روید، می‌توانید خود را به راحتی با ساختار نظام کاری ۵- ۹ وفق دهید. چکاوک صبح زود از خواب بیدار می‌شود و سرشار از انرژی است. او بسیار فعال و زرنگ و پر تحرک است؛ ولی چندان اجتماعی نیست. شخصیت‌های چکاوک درون‌گرا‌تر، باوجدان‌تر، وظیفه شناس‌تر و منظم‌تر از دیگران و البته کمی هم حسود هستند. زن‌ها بیش از مردها شخصیت چکاوکی دارند و افراد مسن در پیری و کهنسالی به این نوع شخصیت گرایش پیدا می‌کنند. شخصیت چکاوکی بیشتر در معرض خطر افسردگی است.

 افرادی که شب‌ها دیر به خواب می‌روند و صبح‌ها نیز دیر از خواب بیدار می‌شوند:
اگر شب‌ها پربارتر، پر انرژی‌ و سرزنده‌تر از روزها هستید، شخصیت جغدی دارید. بیشتر این افراد برای آنکه صبح‌ها بتوانند از خواب بیدار شوند، صدای زنگ ساعت را بلندتر و موزیک‌های پر سر و صدایی برای بیدار شدن از خواب انتخاب می‌کنند. گاهی اوقات اگر صبح زود یک برنامه بسیار مهم داشته باشند، نمی‌توانند شب کمی زودتر بخوابند. این افراد معمولا برای بیدار شدن از خواب دچار مشکل می‌شوند، ولی در اکثر موارد خود را به نحوی با برنامه کاری‌شان وفق می‌دهند. آنها صبح‌ها روحیه چندان بالایی ندارند و سرحال نیستند؛ در عوض اوج انرژی و خلاقیت آنها در نیمه صبح و اواخر بعدازظهر است. این دسته از شخصیت‌ها، اجتماعی و برون‌گرا و بسیار اهل ریسک کردن هستند. نوجوانان در سنین بلوغ با به هم خوردن خواب‌شان، صبح‌ها به راحتی از خواب بیدار نمی‌شوند. حتی اگر شخصیت چکاوکی هم داشته باشند با تغییرات این دوران بیشتر شبیه افراد گروه دوم می‌شوند. آنها شب‌ها تا دیروقت بیدار می‌مانند و صبح‌ها به سختی از خواب بیدار می‌شوند. شخصیت‌های جغد می‌توانند خود را با ساعت کاری منظم
۵ بعدازظهر تا ۹صبح هماهنگ کنند.

افرادی که خواب طولانی‌تری دارند:
برخی افراد میل بیشتری به خواب دارند. آنها ممکن است خیلی بیشتر از هشت ساعت بخوابند و باز هم تشنه خواب باشند. ویژگی بارز این افراد، نیازشان به دیگران است. افرادی که به دیگران متکی هستند، طولانی‌تر از دیگران می‌خوابند. این افراد نیز بیش از دیگران مستعد افسردگی هستند و در برابر حمایت‌های دیگران حساسیت زیادی دارند. آنها باید با خانواده‌شان روابط بسیار نزدیکی داشته باشند تا از سلامتی بیشتری برخوردار باشند و بیشتر حمایت شوند.

افرادی که کم‌خوابی دارند:
آیا شما از آن دسته افرادی هستید که به ندرت پیش می‌آید شبی هشت ساعت بخوابید و معمولا وقتی که به رختخواب می‌روید، تا مدت‌ها خواب‌تان نمی‌برد؟ در این صورت بهتر است این قسمت را با دقت بیشتری بخوانید. افرادی که شب‌ها کمتر از هشت ساعت می‌‌خوابند، خیلی از خودشان انتقاد می‌کنند و دلیل آن هم افکار ناملایم و آزاردهنده ذهنی‌شان است. آنها وقتی که در طول شب از خواب بیدار می‌شوند، به سختی دوباره به خواب می‌روند. نوع خواب این افراد ریشه در نگرانی‌های مداوم‌شان دارد. به طور کلی آنها همیشه مضطرب هستند و تنش‌های فراوان‌شان به آنها اجازه نمی‌دهد که شب‌ها راحت بخوابند. هم افرادی که خواب زیادی دارند و هم افرادی که کم می‌خوابند، بیش از سایرین در معرض خطر مرگ هستند. کم‌خوابی، فشار خون را افزایش می‌دهد و خطر حملات قلبی و سکته را نیز بالا می‌برد. این افراد باید برنامه‌ریزی کنند تا ساعات خواب‌شان از ساعات نگرانی‌هایشان جدا شود؛ یعنی چند ساعت قبل از زمان خواب، مدتی را برای فکر کردن به مسائل نگران‌کننده‌شان اختصاص دهند.

خواب شبانه و شخصیت شما

کسانی که با آرامش می‌خوابند:
اگر شما خیلی راحت و با آرامش بسیار به خواب می‌روید، فرد قدرشناسی هستید. با آزمایش‌هایی که روی ۱۶۱ نفر انجام شد، دانشمندان نتیجه گرفتند افرادی که روی آنچه دارند و آنچه هستند، تمرکز می‌کنند (نه آنچه که ندارند و آنچه که نیستند)، سریع‌تر و راحت‌تر به خواب می‌روند و خواب سالمی هم دارند. این افراد حق‌شناس و سپاسگذار هستند، کمتر خسته می‌شوند و در طول روز فعالیت بیشتری دارند. اما قدرشناسی چگونه روی خواب اثر می‌گذارد؟ دانشمندان و روانشناسان دریافته‌اند که این مسأله از طریق افکار ما روی خواب تأثیر می‌گذارد. حق‌شناسی منجر به خواب عمیق و سریع می‌شود. افرادی که قدرشناس‌تر هستند، تنش کمتری دارند و کمتر دچار نگرانی و تشویش می‌شوند. داشتن چنین شرایط روحی، کمک‌ زیادی به خواب آسوده و آرام می‌کند.

کسانی که خواب ناآرامی دارند و در خواب بیقرارند:
اگر شما از آن دسته افرادی هستید که شب‌ها تا دیروقت تلویزیون تماشا می‌کنید، افکارتان را نمی‌توانید متمرکز کنید، از شاخه‌ای به شاخه‌ای دیگر می‌پرید و چون نمی‌توانید بخوابید، برخی از کارهای‌تان را شب انجام می‌‌دهید، فرد کمال‌گرایی هستید. افراد کمال‌گرا معمولا در اغلب امور موفق هستند، جز قلمرو خواب و استراحت. طبق تحقیقات به عمل آمده، افراد کمال‌گرا، معمولا به کم‌خوابی‌های حاد دچار هستند. آنها از خودشان انتظار بالایی دارند. وقتی که خودتان را مسوول بیشتر امور بدانید، چنانچه نتوانید در یک مورد به موفقیت دلخواه خود برسید، شروع به سرزنش کردن خود می‌کنید و از خودتان ناراضی می‌شوید. این مسأله موجب تشویش بیشتر شده و شب به هنگام خواب دچار مشکل می‌شوید. برای از بین بردن این چرخه، باید بدانید که همیشه همه چیز را نمی‌توانید تحت کنترل کامل خود درآورید و تمام مواردی که روی محیط شما اثر می‌گذارند، تحت کنترل شما نیستند و فقط میزان قهوه‌ای که بعدازظهر میل کرده‌اید و نور اتاق خواب‌تان را می‌توانید کنترل کنید! اگر همواره با بی‌خوابی درگیر هستید، بهتر است بپذیرید که زندگی همواره محدودیت‌‌هایی دارد که جزء لاینفک آن هستند. فکرتان را به چیزهای مثبت معطوف کنید و قبل از خواب از فکر کردن به این محدودیت‌ها بپرهیزید تا راحت‌تر به خواب بروید.

افرادی که شب‌ها زیاد خواب می‌بینند:
آیا هر صبح وقتی که از خواب بیدار می‌شوید، می‌توانید خواب‌های‌تان را به یاد آورید؟ این نشان می‌دهد که شما به هنگام بیداری فرد خلاقی هستید. افرادی که زیاد خواب می‌بینند و پس از بیدار شدن بیشتر آنها را به خاطر دارند، کسانی هستند که همه چیز را خاکستری می‌بینند، نه سیاه و نه سفید. آنها نه دموکرات هستند نه جمهوریخواه، نه خوابند نه بیدار و معمولا زندگی‌شان به همین صورت می‌گذرد. برخی از این دسته افراد، دمدمی مزاج هستند؛ اما عموما جزء افراد معمولی به شمار می‌روند؛ با این تفاوت که بیشتر از سایرین در معرض بیماری اسکیزوفرنی قرار دارند

به این پست امتیاز دهید
دسته بندی : پزشکی و سلامت ، تازه های سلامت بازدید 351 بار
دیدگاهتان را بنویسید

css.php