یکی از زیباترین خبرهای سال جاری را بخوانید
در جریان سفر رئیس سازمان محیط زیست به استان قزوین، مدیرکل حفاظت محیط زیست این استان در مراسم استقبال از ابتکار به جای قربانی کردن گوسفند اقدام به رهاسازی پرنده کرد و گفت: پیشنهاد میکنم کاشتن نهال و رهاسازی پرندگانی که از متخلفان گرفته میشود جایگزین قربانی کردن حیوانات شود. خبر …
در جریان سفر رئیس سازمان محیط زیست به استان قزوین، مدیرکل حفاظت محیط زیست این استان در مراسم استقبال از ابتکار به جای قربانی کردن گوسفند اقدام به رهاسازی پرنده کرد و گفت: پیشنهاد میکنم کاشتن نهال و رهاسازی پرندگانی که از متخلفان گرفته میشود جایگزین قربانی کردن حیوانات شود.
خبر فوق را میتوان یکی از زیباترین خبرهای سال جاری دانست؛ رها کردن پرندگان اسیر و کاشتن درخت به جای قربانی کردن حیوانات در آیینهای استقبال.
انتظار میرود پیشنهاد انسانی مذکور، ابتدا در میان دولتمردان اجرایی شود و سپس با فرهنگسازی و کمک رسانهها و سخنرانان و اصحاب قلم و هنر، به یک فرهنگ در میان عموم مردم تبدیل شود.
چه زیباست که وقتی عزیزی از سفر میآید، نزدیکانش به جای آنکه حیوانی را پیش پای او قربانی کنند، نهالی را در حیاط یا مقابل در خانه او بکارند. با این کار، هم حیوانی کشته نمیشود و هم آن درخت تا سالیان سال، نشانهای از دوستی و ابراز علاقهای میشود که برای او نثار داشتهاند.
گوشت حیوان قربانی، در اندکزمانی خورده میشود ولی میوه درخت و زیبایی و سایهاش تا سالیان مدیدی میماند و نفعی به مراتب بیشتر از گوسفندی دارد که کشته و خورده میشود.
سنت قربانی کردن حیوانات، به جز آنچه در شرع آمده و منحصر و محدود به موارد خاصی هم هست، در باقی موارد اساسا مورد نیاز نیست و میتوان به جای آن، کارهای دیگری انجام داد.
یکی از این کارها همان است که پیشهاد شده؛ یعنی آزادی پرندگان اسیر یا کاشتن نهال. (البته برخی پرندگان قفسی بعد از آزادی دوام نمیآورند که باید در اینباره با کارشناسان مشورت کرد.)
کارهای دیگری نیز میتوان انجام داد؛ مانند اهدای هزینه قربانی به یک نهاد خیریه یا به یک خانواده فقیر. اگر مبلغ نیممیلیون تومان – که پول یک گوسفند زنده متوسط است – به یک خانواده فقیر و نیازمند داده
شود واقعا گشایشی در کار آن خانواده مستمند ایجاد میشود که به مراتب زیباتر از کباب کردن گوسفند توسط یک خانواده متمول است و قطعا رضایت خدا نیز در چنین اقدامی است.
بسیاری از مواقع نیز خانوادههایی که قربانی میکنند، واقعا افراد ثروتمندی نیستند ولی به خاطر رسمها و حرفها ناگزیر میشوند که پولی جور کنند و گوسفندی زمین بزنند تا جلوی “در و همسایه”، سربلند باشند!
اگر سنت زیبای کاشت نهال در جامعه رواج یابد، با هزینهای به مراتب پایینتر از گوسفندکشی نیز میتوان جلوی “در و همسایه” سربلند شد!
به هر حال زمان آن رسیده که برخی رسمهای زیبای انسانی و زیستمحیطی را جایگزین قربانی کردن حیوانات کرد که این، هم به نفع خود ماست و هم رضایت خداوند را در پی دارد.
دمش گرم آفرین تازه دارن فرهنگ سازی میکنن