هاشمی رفسنجانی در دقیقه ۹۰ نامزد ریاست جمهوری شد
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس مستقر در ستاد انتخابات کشور، آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی دقایقی پیش برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم ثبتنام کرد. «اکبر هاشمی رفسنجانی» روحانی و سیاستمدار ایرانی در سوم شهریور 1313 در روستای بهرمان از توابع شهرستان رفسنجان در استان کرمان به دنیا آمد؛ …
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس مستقر در ستاد انتخابات کشور، آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی دقایقی پیش برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم ثبتنام کرد.
«اکبر هاشمی رفسنجانی» روحانی و سیاستمدار ایرانی در سوم شهریور 1313 در روستای بهرمان از توابع شهرستان رفسنجان در استان کرمان به دنیا آمد؛ وی یکی از 9 فرزند میرزا علی هاشمی بهرمانی بود.
او تحصیلات خود را از سن 5 سالگی در نوق آغاز کرد و در سن 14 سالگی برای ادامه تحصیل علوم دینی به شهر قم سفر کرد و در محضر اساتیدی چون حضرات آیات محمدرضا گلپایگانی، شهابالدین نجفی مرعشی و سید حسن طباطبایی بروجردی به تحصیل علوم دینی پرداخت.
هاشمی رفسنجانی فعالیت سیاسی خود علیه رژیم پهلوی را به صورت جدی از 1340 آغاز کرد و در مجموع از سالهای 1337 تا سال 1357، هفت بار دستگیر شد و 4 سال و 5 ماه را در حبس گذراند.
او که از اعضای اولیه و مؤسس جامعه روحانیت مبارز بود، پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عضویت شورای انقلاب اسلامی درآمد و مدتی نیز سرپرستی وزارت کشور را بر عهده داشت و همراه با حضرت آیتالله خامنهای و شهید بهشتی حزب جمهوری اسلامی را بنیان نهادند.
اصلی ترین سمت وی در دوران پس از انقلاب اسلامی ریاست چندین دوره مجلس شورای اسلامی و همچنین فرماندهی کل قوا در ماههای پایانی جنگ ایران و عراق بود.
فعالیت به عنوان یکی از ائمه جمعه موقت تهران و همچنین جانشینی امام خمینی (ره) در شورایعالی دفاع نیز یکی از دیگر مناصب هاشمی رفسنجانی در دهه 60 بود.
او در انتخابات ریاست جمهوری سال ۶۸ به عنوان پنجمین رئیس جمهور اسلامی ایران انتخاب شد و طی دو دوره سمت ریاست دولت سازندگی را بر عهده داشت.
هاشمی رفسنجانی پس از پایان دوره ریاست جمهوری با حکم مقام معظم رهبری به عنوان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شد.
وی بین سالهای 1386 تا 1389 ریاست مجلس خبرگان رهبری را بر عهده داشت و هماکنون نیز نماینده مردم تهران در این شوراست.
هاشمی رفسنجانی که در انتخابات مجلس ششم به عنوان نفر سیام از حوزه انتخابیه تهران به خانه ملت راه یافت اما از رفتن به قوه مقننه انصراف داد، تجربه یک شکست انتخاباتی را نیز در کارنامه دارد و در انتخابات ریاست جمهوری ۸۴ عرصه رقابت را به محمود احمدینژاد واگذار کرد.