کد خبر : 79573 تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۴

محصولات ارایشی را هوشمند مصرف کنیم!

● اصل کلیدی برای یک مصرف بهینه مصرف را باید یکی از لذت‌بخش‌ترین فعالیت‌های زندگی روزمره دانست. اما تأثیرات این مصرف بی‌حد و مرز ما داستان غم‌انگیزی است. آلودگی زیاد تولید شده از خودروها و کارخانجات و یا آلوده شدن آب و خاک و هوا به مواد سمی، هزینه‌های پنهانی …

محصولات ارایشی را هوشمند مصرف کنیم!

● اصل کلیدی برای یک مصرف بهینه

مصرف را باید یکی از لذت‌بخش‌ترین فعالیت‌های زندگی روزمره دانست. اما تأثیرات این مصرف بی‌حد و مرز ما داستان غم‌انگیزی است. آلودگی زیاد تولید شده از خودروها و کارخانجات و یا آلوده شدن آب و خاک و هوا به مواد سمی، هزینه‌های پنهانی است که بسیاری از ما به آنها توجه نداریم.

در ادامه، ۱۰ اصل مهم برای داشتن مصرفی بهینه و هوشمندانه را با هم مرور می‌نماییم:

▪ اصل اول: کاهش دهید، استفاده مجدد نمایید و بازیافت کنید. یعنی از مصرف کالاهای غیرضروری بپرهیزید. در هنگام خرید هم کالاهای کارا و کم مصرف خریداری کنید. استفاده از کالاهای دست دوم در بسیاری از موارد آثار مناسبی به همراه دارد. بازیافت کالاهای مصرف شده نیز گام مهمی محسوب می‌گردد.

اصل دوم: در نزدیکی محل کار خود زندگی کنید. از غذاهای محلی استفاده نمایید. از کسب و کارهای محلی حمایت کنید. به سازمان‌های محلی بپیوندید.

▪ اصل سوم: موتورهای احتراقی درون سوز آلاینده‌اند و استفاده از آنها باید محدود گردد. شما نیز به جمع مخالفان بهره‌گیری از این موتورها بپیوندید.

▪ اصل چهارم: به آنچه که می‌خورید، دقت نمایید. از مصرف غذاهایی که در تولید آنها از علف‌کش‌ها و حشره‌کش‌های شیمیایی استفاده شده، خودداری کنید.

▪ اصل پنجم: از مصرف محصولات غذایی تولید شده توسط شرکت‌های تجاری و صنعتی خودداری کنید.

▪ اصل ششم: از کالاهای تولید شده توسط روش‌های پایدار دوست با طبیعت استقبال نمایید.

▪ اصل هفتم: اولویت‌بندی کنید. به صورت کلی خرید نمایید.

▪ اصل هشتم: آگاهانه در انتخابات شرکت نمایید و از نامزدهایی همسو با مصرف پاک حمایت کنید.

▪ اصل نهم: نسبت به گذشته احساس گناه ننمایید. این کار شما را غمگین می‌کند.

▪ اصل دهم: از داشته‌هایتان، لذت ببرید.

در ادامه، با ناگفته‌هایی در مورد مصرف چند محصول پرمصرف شیمیایی بهداشتی و آرایشی و راهکارهایی ساده در جهت بهبود روش‌های کنونی مصرف آنها آشنا می‌شویم:

الف- محصولات بهداشتی بچه

برای بسیاری از ما، بچه‌دار شدن اولین انگیزه را برای تفکر دقیق درباره ایمنی و سلامت خریدهایمان به وجود می‌آورد. در کنار بازداشتن بچه از مصرف احتمالی مواد سمی و خطرناک و تیز و برنده، باید در مورد مصرف کالاهایی نظیر پوشک، شیشه، پوشاک، پودرها و کرم‌های بچه و محصولات پاک کننده بیشتر بیاندیشیم.

● آیا می‌دانید…؟

یک بچه به طور میانگین تا زمان یادگرفتن شیوه توالت رفتن، از ۰۰۰/۵ پوشک استفاده می‌کند. آمریکایی‌ها همه ساله ۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۱۸ پوشک، یعنی سومین منبع اصلی تولید پسماندهای خشک را مصرف می‌کنند.

اکثر افراد، ۹۰% عمر خود را در فضاهای بسته می‌گذرانند. این عدد برای نوزادان ۹۵% است. لذا باید برای دوری از آلودگی‌های مختلف موجود در منازل، تدبیری مناسب بیندیشید.

● ساده‌ای می‌توانیم انجام دهیم

اگر در آینده‌ای نزدیک بچه‌دار می‌شوید و یا درصدد شیر دادن طبیعی به کودکتان هستید، از رویارویی نزدیک با انواع علف‌کش‌ها و آفت‌کش‌ها، رنگ، فلزات سنگین و سایر مواد سمی‌ای که وارد اندام‌هایتان می‌شود، بپرهیزید.

در هنگام تعویض پوشک بچه، از صابون‌هایی استفاده کنید که در ساخت آنها، از کمترین مقدار رنگ، مواد پاک کننده و خوشبوکننده، بهره گرفته شده باشد.

محصولات ارایشی را هوشمند مصرف کنیم!
ب- محصولات پاک کننده

همه دوست دارند که خانه‌ای تمیز داشته باشند، اما اکثر ما از مواد پاک کننده، متنفریم. نکته قابل توجه دراین میان این است که ما برای تمیز کردن حمام و یا سطوح منزل، از مواد بسیار خطرناک و سمی و مضر استفاده می‌کنیم. مثلاً مایع‌های ظرفشویی، حاوی فسفات‌هایی هستند که به آلودگی آب‌های زیرزمینی می‌انجامد.

پودرهای لباسشویی نیز حاوی سفیدکننده‌هایی سمی هستند. ما این مواد را دور از دسترس کودکان می‌گذاریم، اما معمولاً دقت نمی‌کنیم که چنین محصولاتی می‌توانند چه تأثیراتی بر بدن ما بگذارند.

همچنین فراموش نکنید که اکثر این مواد پاک کننده بر چشم، پوست و ریه‌های ما تأثیراتی ناگوار می‌گذارند. یک راه حل برای پرهیز چنین مشکلاتی ، استفاده از مواد پاک کننده سبزی است که فاقد مواد سمی غیرقابل تجزیه هستند.

● آیا می‌دانید…؟

این محصولات پاک کننده، عامل ۱۰% مسمومیت‌ها در ایالات متحده هستند. دو سوم این مسموم‌شده‌ها، کودکان زیر ۶ سال بوده‌اند.

بر اساس آمار منتشر شده توسط سازمان حفاظت از محیط زیست آمریکا، هوای داخل یک خانه معمولی، بین ۲ تا ۵ برابر، آلوده‌تر از هوای آزاد همان منطقه است.

در پاره‌ای از موارد، این عدد تا ۱۰۰ برابر نیز می‌رسد. البته بخش اعظم این شرایط، به دلیل بهره‌گیری از مواد پاک کننده و حشره‌کش‌ها می‌باشد.

● چه کارهای ساده‌ای می‌توانیم انجام دهیم

▪ برای شستن ظروف خود از موادی ایمن و ساده نظیر صابون، آب، جوش شیرین، سرکه، آبلیمو و بوراکس استفاده نمایید.

▪ به جای استفاده از سفیدکننده‌ها و پاک کننده‌های عرضه شده در بازار، از ترکیب سرکه و جوش شیرین و آب گرم استفاده کنید.

▪ برای شست و شوی بهتر لیوان‌ها، از مخلوط برابر سرکه سفید و آب استفاده نمایید.

▪ جوش شیرین و آرد ذرت، دو تمیز کننده خوب فرش به شمار می‌روند.

▪ برای پاک کردن کپک‌ها و قارچ‌ها از ترکیب آبلیمو و یا سرکه سفید و نمک بهره ببرید.

▪ برای پاک کردن ظرفشویی‌ها، از ترکیب جوش شیرین، سرکه سفید، نمک و آب گرم استفاده کنید.

به این پست امتیاز دهید
دسته بندی : آرایشگری ، سبک زندگی بازدید 433 بار
دیدگاهتان را بنویسید

css.php