کد خبر : 203855 تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۷

nfcچیست؟ و چه کارایی دارد؟

میهن فال:در مقاله‌های مربوط به گوشی‌های هوشمند به وفور از واژه NFC استفاده ‌می‌شود، اما در این بین افراد کمی با مفهوم دقیق آن آشنا هستند. در این مقاله قصد تشریح قابلیت NFC و کارایی‌های آن را داریم.  درک مفهوم NFC دشوار نیست اما در عین حال بسیار حائز اهمیت …

میهن فال:در مقاله‌های مربوط به گوشی‌های هوشمند به وفور از واژه NFC استفاده ‌می‌شود، اما در این بین افراد کمی با مفهوم دقیق آن آشنا هستند. در این مقاله قصد تشریح قابلیت NFC و کارایی‌های آن را داریم.

nfcچیست؟ و چه کارایی دارد؟

 درک مفهوم NFC دشوار نیست اما در عین حال بسیار حائز اهمیت است. در این مقاله توضیحات روشن و تکمیلی در مورد قابلیت اتصال NFC ارائه می‌شود. همچنین دلایل استفاده از آن را نیز مورد بررسی قرار خواهیم داد.
چیست؟

واژه NFC مخفف Near Field Communication به معنای ارتباط حوزه نزدیک است. اتصال NFC در واقع روشی است به منظور ارتباط متقابل گوشی با هر چیزی که در نزدیکی آن قرار دارد. این قابلیت تا شعاع ۴ سانتی‌متری قابلیت عمل دارد و یک اتصال بی‌سیم بین دستگاه شما و دیگر دستگاه‌ها را فراهم می‌کند. قابلیت اتصال NFC امکان ارتباط دوطرفه به منظور دریافت و ارسال اطلاعات از هر دو دستگاه را به همراه دارد. اتصال NFC نیازی به اینترنت وای‌فای، ۳G، ۴G و یا LTE ندارد و استفاده از آن هزینه‌ای نیز در برنخواهد داشت.

به چه طریق می‌توان متوجه شد که گوشی اندرویدی ما از قابلیت NFC پشتیبانی می‌کند؟

فهمیدن این موضوع بسیار آسان است. به قسمت تنظیمات گوشی خود مراجعه کنید و در آنجا دنبال گزینه NFC بگردید. اکثر گوشی‌های هوشمندی که از این قابلیت پشتیبانی می‌کنند هم لوگویی بسیار ریز NFC بر روی پنل پشتی خود دارند.
اتصال NFC چگونه بر روی سیستم عامل اندروید عمل می‎‌کند؟

قابلیت اتصال NFC اطلاعات را با استفاده از امواج رادیویی دریافت و ارسال می‌کند. اتصال NFC یک استاندارد ارتباطی بی‌سیم محسوب می‌شود. در این استاندارد اتصال تا هنگامی که دو دستگاه از پروتکل NFC استفاده کنند قادر به برقراری ارتباط با یکدیگر خواهند بود. این قابلیت با اتصال بلوتوث که از القای الکترومغناطیسی استفاده می‌کند، متفاوت است. به این معنا که یک دستگاه غیرفعال مانند پوستر یا برچسب که هیچ منبع قدرتی از خود ندارد می‌تواند با اتصال به یک دستگاه فعال مانند گوشی هوشمند شما، اطلاعات ارسال کند. یک گوشی هوشمند به عنوان یک دستگاه فعال NFC می‌تواند داده ارسال و دریافت نماید.

nfcچیست؟ و چه کارایی دارد؟

NFCشامل ۳ نوع می‌شود:

ترکیب خواندن/نوشتن (برای مثال خواندن برچسب‌های NFC)
عملکرد مشابه با سرویس‌های پرداخت کارتی (نظیر سرویس الکترونیکی اپل پی)
اتصال همتا به همتا (برای مثال اتصال دو گوشی به منظور انتقال فایل‌)

از NFC چه استفاده‌هایی می‌توان کرد؟

برچسب‌های NFC، برچسب‌های فیزیکی هستند که شامل تراشه NFC می‌شوند و می‌توانند برنامه ریزی شوند تا همه نوع اطلاعاتی را برای گوشی شما ارسال کنند. به طور معمول، این برچسب‌ها شامل لینک آدرس وب‌سایت می‌شوند اما قابلیت این را دارند که طوری برنامه‌ریزی شوند تا کارهای مشخصی از جمله روشن کردن وای‌فای و … را نیز انجام دهند.

در آینده نزدیک این برچسب‌ها این قابلیت این را پیدا خواهند کرد تا کارایی‌های بیشتر و متنوع‌تری را ارائه کنند. برای مثال برچسب NFC می‌تواند درون منوی غذایی یک رستوران قرار گیرد. تنها کاری که لازم است شما انجام دهید این است که گوشی خود را نزدیک منو گرفته در این صورت قادر خواهید بود که اطلاعات بیشتری راجع به یک آیتم منوی غذایی خاص مانند ارزش غذایی آن و … به دست آورید. مکان‌هایی که از قابلیت NFC استفاده می‌کنند نسبت به مکان‌هایی که از تکنولوژی QR بهره‌مند هستند یک مزیت اصلی دارند و آن هم بی‌نیازی به منظور استفاده از اسکنر و اپلیکیشن آن است. با این قابلیت اطلاعات مورد نیاز بلافاصله در دسترس قرار خواهند گرفت.
سرویس‌های پرداخت الکترونیکی مبتنی بر قابلیت NFC

بزرگ‌ترین کارایی که اتصال NFC در آینده فراهم می‌کند مربوط به سرویس‌های پرداخت الکترونیکی است که به تازگی رواج یافته‌اند. پرداخت از طریق اتصال NFC هم‌اکنون در بسیاری از فروشگاه‌های ایالت متحده در دسترس است. در انگلستان نیز پرداخت‌هایی تا زیر سقف ۱۵ پوند از طریق اپلیکیشن‌های چون GoofleWallet و یا SoftCard انجام می‌پذیرد. کمپانی‌هایی نظیر اپل، سامسونگ، گوگل و هوآوی هم از سرویس‌های پرداخت الکترونیکی اختصاصی خود رونمایی کرده‌اند که این تمامی آن‌ها مبتنی بر اتصال NFC هستند.

تراشه أNFC می‌توانند به عنوان ماژولی هوشمند به منظور شناسایی نیز استفاده شود. برای مثال به منظور وارد شدن به ساختمانی که فقط اعضای خاصی حق ورود به آن را دارند نیز می‌توان از قابلیت تشخیص هویت مبتنی بر NFC استفاده کرد.

nfcچیست؟ و چه کارایی دارد؟

استفاده از NFC برای انتقال فایل

از طریق اتصال NFC می‌توان فایل‌های خاصی را بین دو دستگاه اندرویدی از طریق Android Beam رد و بدل کرد. این امکان شما را قادر می‌سازد تا لینک یک اپلیکیشن، موسیقی و … را به اشتراک بگذارید. همچنین امکان برقراری اتصال با یک ساعت هوشمند و یا اسپیکر سازگار با قابلیت اتصال NFC نیز از دیگر کاربردهای این فناوری محسوب می‌شود.
چگونگی ارسال فایل از طریق NFC بر روی سیستم عامل اندروید

برای این کار ابتدا نیاز است تا NFC و Android Beam را بر روی هر دو دستگاه فعال کنید. سپس تنها کاری که لازم است انجام دهید این است که بر روی فایلی که قصد ارسال آن را دارید رفته سپس دو گوشی را نزدیک هم قرار دهید. در این روش حتی نیاز نیست که گزینه ارسال را انتخاب کنید. تنها دو گوشی را پشت به پشت نزدیک هم قرار داده و هنگامی که اعلانی مبنی بر تایید ارسال نمایان شد، گزینه Touch to beam را انتخاب کنید. انجام این عمل با اپلیکیشن‌های کمکی همچون File Beam نیز امکان‌پذیر است و در پاره‌ای از موارد نتیجه بسیار آسان‌تر و ساده‌تر از ارسال فایل از طریق دیگر روش‌ها را دارد.

قابلیت NFC سریع‌ترین روش به منظور برقراری ارتباط مابین دو دستگاه الکترونیکی را فراهم می‎‌سازد و سریع‌‌ترین راه‌کار برای انتقال فایل بین دو گوشی نزدیک به هم است.

برخی از مشکلات مربوط به اتصال NFC در اندروید

همه‌ دستگاه‌های هوشمند اندرویدی از قابلیت NFC پشتیبانی نمی‌کنند، اما این قابلیت روز به روز متداول‌تر می‌شود.
تراشه NFC بر روی دستگاه‌های مختلف جایگاه‌های متفاوتی دارد. بنابراین قرار دادن دو دستگاه بر روی یکدیگر به طوری‌ که دو تراشه بر روی هم قرار گیرند، ممکن است مشکل ساز باشد.
سازگاری متقابل دستگاه‌های مختلف ممکن است در همه شرایط ایجاد نشود. این موضوع گاها با فرمت فایل‌های ارسالی نیز ارتباط دارد.

منبع: androidpit

به این پست امتیاز دهید
دسته بندی : آموزنده ، دانستنی ها ، سرگرمی بازدید 629 بار
دیدگاهتان را بنویسید

css.php