کد خبر : 255128 تاریخ انتشار : شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۷:۳۷

خواص چای سیاه

خواص چای سیاه چای سیاه یکی از نوشیدنی های داغ محبوب در سراسر جهان می باشد. این نوشیدنی دارای ارزش و اهمیت خاصی است و ایرانی ها معمولا بعد از مصرف غذا از این نوشیدنی استفاده می کنند. در این مقاله به فواید چای سیاه پرداخته ایم. سلامت قلب در …

خواص چای سیاه

خواص چای سیاه

چای سیاه یکی از نوشیدنی های داغ محبوب در سراسر جهان می باشد. این نوشیدنی دارای ارزش و اهمیت خاصی است و ایرانی ها معمولا بعد از مصرف غذا از این نوشیدنی استفاده می کنند. در این مقاله به فواید چای سیاه پرداخته ایم.

سلامت قلب

در مقاله‌ای منتشر شده در سال ۲۰۰۹ بیان شده بود مصرف چای سیاه و سبز سبب کاهش خطر سکته مغزی می‌شود، افرادی که ۳ فنجان یا بیشتر چای می‌نوشند، خطر ابتلا به سکته مغزی را تا ۲۱ درصد کاهش می‌دهند.

سلامت گوارش

علاوه بر بهبود سیستم ایمنی بدن، تانن‌ها دارای اثرات درمانی بر بیماری‌های گوارشی (معده و روده) هستند و همچنین باعث کاهش فعالیت‌های هاضمه‌ای می‌شوند.

سلامت استخوان ها

همچنین برخی تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف کننده‌های چای، استخوان‌های قوی تری دارند و احتمال ابتلا به آرتروز در این افراد بسیار کم است.

پیشگیری از سرطان

اگرچه تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است، اما برخی تحقیقات نشان می‌دهند آنتی اکسیدان‌ها مانند پلی فنل‌ها و کاتچین‌ها موجود در چای ممکن است در پیشگیری از برخی سرطان‌ها موثر باشند.

سلامت دهان و دندان

مطالعاتی که توسط انجمن سلامت تجارت چای تامین می‌شود، نشان داد که چای سیاه سبب ایجاد پلاک می‌شود و رشد باکتری‌هایی را که سبب ایجاد حفره‌ها و پوسیدگی دندان می‌شود را محدود می‌سازد. پلی فنول‌ها در چای سیاه یافت می‌شوند و از باکتری‌های ایجاد کننده حفره عبور می‌کنند و مانع رشد آنزیم‌های باکتریایی می‌شوند.

کاهش استرس

همه ما از مزایای آرامبخش چای سیاه آگاهی داریم. مطالعات نشان داده اند که اسید آمینه L-theanine موجود در چای سیاه ممکن است به شما در حفظ کردن تمرکز کمک کند. مصرف مداوم چای سیاه همچنین سبب کاهش سطح هورمون استرس (کورتیزول) می‌شود.

تقویت سیستم ایمنی

چای سیاه حاوی آنتی ژن‌های alkylamine است که به بهبود و تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند. علاوه بر این تانن‌های موجود در آن توانایی مبارزه با ویروس‌ها را دارند، از این رو این مسئله ما را از ابتلا به آنفولانزا و دیگر ویروس‌های رایج محافظت می‌کند.

کاهش خطر ابتلا به دیابت

بر اساس تحقیقات انجام شده بر روی سالخوردگان در جزایر مدیترانه، مشخص شده است افرادی که چای سیاه را به مدت طولانی مصرف کرده اند (یعنی ۱ – ۲ فنجان در روز) خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۷۰ درصد کاهش داده اند.

افزایش انرژی

بر خلاف سایر نوشیدنی‌هایی که حاوی ترکیبات کافئینی نسبتا زیادی هستند، مقادیر کمی از آن‌ها در چای موجود می‌باشند که موجب افزایش جریان خون می‌شوند. همچنین متابولیسم، سیستم تنفسی، قلب و کلیه را تقویت می‌کنند.

شادی

اگر یک فنجان چای باعث پدیدار شدن لبخندی بر روی لبان شما می‌شود پس خود را تحسین کنید و چای بنوشید.

آنتی اکسیدان ها

چای سیاه حاوی پلی فنول‌ها است، آنتی اکسیدان‌هایی که به بلوک‌های آسیب دیده DNA که ناشی از مصرف تنباکو و یا سایر مواد شیمیایی هستند، کمک می‌کند. آین آنتی اکسیدان‌ها در میوه‌ها و سبزیجات نیز یافت می‌شوند بنابراین می‌توانند به عنوان بخشی از رژیم غذایی و شیوه زندگی سالم مورد استفاده قرار گیرند.

و اما چای داغ

چای را خیلی داغ نخورید. دلایلی در دست است که خوردن مایعات خیلی داغ ممکن است به مخاط گلو و نای آسیب برساند و به بروز سرطان منجر شود. بررسی‌ها نشان داده است افرادی که چای را خیلی داغ می‌نوشند بیش از دیگران مستعد ابتلای سرطان نای هستند. تا چند سال پیش دانشمندان تصور می‌کردند شاید چای موجب سرطان نای می‌شود ولی بررسی‌ها نشان داده است که این ضرر چای مربوط به داغ بودن آن است. بنابراین برای حفظ سلامت و استفاده بیشتر از فواید چای بهتر است چای خیلی داغ نخورید.

عوارض چای کهنه دم

چای جوشیده دارای رنگ سیاه، بو و مزه‌ای نامطبوع است و مصرف آن موجب بروز یبوست در افراد می‌شود. چای جوشیده سرشار از مواد قابضی به نام تانن است که بر اثر جوشیدن چای وارد آن می‌شود و رنگ و مزه چای را تغییر می‌دهد.

چایی که بیشتر از ۱۰ دقیقه دم بکشد، کهنه به شمار می‌رود و نوشیدن این چای کهنه موجب افزایش خستگی در فرد خواهد شد. چای کهنه دم ترشح اسید معده را تحریک می کند و به دلیل ماهیت اسیدی در بروز زخم معده موثر است.

به دلیل وجود مواد مصنوعی در چای های کیسه ای، این قبیل چای ها در مدت زمان کمتری نسبت به چای معمولی رنگ می دهند.

از عوارض مصرف چای کیسه ای و کهنه دم می توان به ریفلاکس و مشکلات گوارشی اشاره کرد. این موارد در مورد دمنوش های گیاهی آماده نیز صدق می کند و دمنوش باید با استفاده از ترکیبات گیاهی و توسط خود فرد تهیه شود.

به این پست امتیاز دهید
دسته بندی : اسلاید ، پزشکی و سلامت ، خواص بازدید 1,140 بار
دیدگاهتان را بنویسید

css.php