کد خبر : 211115 تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۸

گیاهانی برای درمان درد

گیاهانی برای درمان درد امروزه مصرف قرص‌های مسکن به دلیل سرعت عملی که در کاهش درد دارند توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده است. فارغ از آسیب‌ها و عوارضی که ممکن است در صورت مصرف بی‌دلیل و عدم توجه به این‌که کدام مسکن برای کدام درد قدرت …

گیاهانی برای درمان درد

گیاهانی برای درمان درد

امروزه مصرف قرص‌های مسکن به دلیل سرعت عملی که در کاهش درد دارند توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده است. فارغ از آسیب‌ها و عوارضی که ممکن است در صورت مصرف بی‌دلیل و عدم توجه به این‌که کدام مسکن برای کدام درد قدرت تسکین دهندگی بیشتری دارد روز به روز به تعداد مصرفی این قرص‌ها توسط افراد افزوده می‌شود با وجود این‌که این روزها مصرف قرص‌های مسکن برای کاهش دردهای مزمن افزایش قابل توجهی پیدا کرده است اما این داروها گاهی اعتیادآور هستند و معمولا مصرف زیاد آن‌ها عوارض جانبی متفاوتی برای فرد به دنبال خواهد داشت.

در برخی مقاله‌ها آمده است که برخی از قرص‌های مسکن نمی‌توانند عامل دقیق پیدایش درد را از بین ببرند با توجه به این که مقدار دارویی که از طریق پزشکان برای تسکین درد تجویز می‌شود چندان هم اهمیت ندارد.

مسکن‌ها را در خانه پیدا کنید

برای کاهش درد جایگزین‌های مناسب و طبیعی برای مسکن‌های شیمیایی وجود دارند که احتمالا در هر آشپزخانه‌ای پیدا می‌شود.

دکتر هومن کاظمی متخصص طب سنتی در خصوص داروهای گیاهی که می‌توانند در نقش تسکین دهنده عمل نمایند، می‌گوید: گیاهانی وجود دارند که می‌توانند خاصیت تسکین‌دهندگی درد یا آرام‌بخشی داشته باشند.

اسطخودوس و سنبله طیب صدر جدول مسکن‌ها

وی پیرامون پرمصرف‌ترین داروی گیاهی تسکین‌دهنده اظهار کرد: شایع‌ترین و متداول‌ترین آن‌ها اسطخودوس و سنبل الطیب هستند.

این متخصص طب سنتی با اشاره به این‌که گیاه سنبله طیب به عنوان دیازپام طبیعی هم نامیده می‌شود، گفت: این گیاه علاوه بر این‌که دارای خاصیت بسیار عالی جهت آرام‌بخشی است و برای برطرف کردن اختلالات خواب نیز بسیار موثر می‌باشد می‌تواند یک مسکن بسیار قوی هم باشد، به بیان ساده‌تر می‌توان گفت تقریبا برای تسکین تمام دردها از جوشانده “سنبله طیب” استفاده می‌شود و به علت داشتن خاصیت خواب‌آور بودن، بهتر است این گیاه شب‌ها مورد استفاده قرار بگیرد.

کاظمی با بیان این‌که اسطخودوس نوع دیگری از مسکن‌های گیاهی است، اظهار داشت: این گیاه نیز همانند گیاه سنبله طیب به علت داشتن خواص آرام‌بخشی و تسکین‌دهندگی مسکن طبیعی بسیار خوبی است که باز هم باید به صورت جوشانده مورد استفاده قرار بگیرد.

هوفاریقون آرام بخش طبیعی

هوفاریقون نام گیاه دیگری است که جزء دسته‌ی گیاهان تسکین دهنده طبقه‌بندی می‌شود و جزء پنج گیاه مهمی است که بیشترین تحقیقات علمی درباره آن صورت گرفته و یک داروی مؤثر در بیماری‌های روانی می‌باشد علاوه بر آن هوفاریقون در درمان افسردگی‌های خفیف خصوصا در افراد مسن که توام با اختلالات اضطرابی می‌باشند مؤثر بوده و از پیشرفت آن جلوگیری خواهد کرد.

کاظمی پیرامون خاصیت تسکین‌دهندگی هوفاریقون نیز تصریح کرد: این گیاه نیز دارای خاصیت تسکین‌دهندگی و آرام‌بخشی بوده و به عنوان مسکن طبیعی عمل می‌نماید. علاوه بر خواص تسکین‌بخشی هوفاریقون می‌تواند در درمان افسردگی خفیف تا متوسط خصوصا در افراد مسن موثر باشد، همچنین برای جبران اختلالات خواب و تحریک‌پذیری کمک‌کننده بوده و تاثیر خوبی بر درمان التهاب معده و بهبود زخم معده خواهد داشت.

اثربخشی نعناع به صورت موضعی قابل توجه است

نعناع یکی دیگر از گیاهان پرمصرف است که به دلیل بوی خوش و مطبوعی که دارد در تهیه مواد غذایی گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرد با توجه به این‌که به راحتی در دسترس افراد قرار می‌گیرد به صورت خام و طبیعی و خوراکی به مصرف می‌رسد.

این متخصص طب سنتی در رابطه با خواص نعناع اظهار کرد: گیاه نعناع خصوصا به صورت موضعی دارای اثر آرام‌بخشی بسیار خوبی است و اسانس آن به صورت پماد مورد استفاده بسیاری از افراد قرار می‌گیرد.

علاوه بر خواص گفته شده نعناع می‌تواند در شل شدن عضلات صاف دستگاه گوارش، کاهش گاز داخل روده‌ها، افزایش صفرا “کاهش ترشح اسید معده” و نهایتا اثر ضد اسپاسم در اختلالات عضلانی – عصبی نقش موثری ایفا می‌کند.

زردچوبه، ضدالتهاب پرمصرف

زردچوبه گیاه پرمصرف دیگری است که به صورت ادویه در دسترس بسیاری از مردم قرار دارد و می‌تواند جایگزین چندین دارو شده و بیماری‌ها را درمان کند.

کاظمی از زردچوبه به عنوان یک گیاه تسکین دهنده‌ی دیگر نام برد و یادآور شد: گیاه زردچوبه دارای خاصیت ضدالتهابی بسیار خوب و قوی است و می‌تواند جایگزین آسپرین، دیکلوفناک و حتی ایبوپروفن شود.

وی ادامه داد: جوشیده‌ی چوب دارچین به همراه (روغن زیتون و روغن‌های دیگر) لعابی را تولید می‌کند که این لعاب دارای خاصیت ضدالتهابی قوی می‌باشد و می‌تواند دردها را کاهش دهد.

زنجبیل را تازه مصرف کنید

زنجبیل یکی از مهم‌ترین ادویه‌ها و گیاهان دارویی است که علاوه بر جنبه‌های درمانی که دارد به عنوان یک چاشنی مغذی در تهیه و طبخ غذاهای ایران و ملت‌های مختلف استفاده می‌شود.

کاظمی در پایان پیرامون خواص تسکین‌دهندگی این گیاه درمان‌گر خاطرنشان کرد: زنجبیل در درمان دردهایی همچون دردهای گوارشی، دردهای قاعدگی بانوان و دردهای ناشی از سرما در دستگاه گوارش به صورت دم‌کرده دارای قدرت اثربخشی است.

وی تاکید کرد: بهتر است مقدار مصرفی این گیاه به صورت تازه باشد که معمولا آن را داخل چای یا آبجوش انداخته و به صورت جوشانده یا دم‌کرده به مصرف می‌رسد.

داروهای گیاهی و شیمیایی را همزمان نخورید

این متخصص طب سنتی در رابطه با مصرف یا عدم مصرف مسکن‌های شیمیایی همچون ایبوپروفن، ژلوفن و سایر مسکن‌ها با مسکن‌های گیاهی به صورت همزمان تصریح کرد: به طور کلی داروها نباید به صورت همزمان به مصرف برسند. این در حالی است که هنوز تداخل این دو گونه‌ی جدا از داروهای تسکین‌دهنده از نظر علمی به اثبات نرسیده است اما بهتر است به صورت همزمان استفاده نشوند.

به این پست امتیاز دهید
دسته بندی : پزشکی و سلامت ، پیشگیری و بیماری ها بازدید 460 بار
دیدگاهتان را بنویسید

css.php