کد خبر : 238984 تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۳

چرا حضرت زهرا (س) شبانه دفن شد؟

چرا حضرت زهرا (س) شبانه دفن شد؟ امام علی(ع) طبق وصیت فاطمه زهرا (س) عمل کرد شبانه بر بدن ایشان نماز خواند و او را شب دفن نمود. درباره همین مسئله از امام صادق (ع) سؤال کردند، که چرا حضرت زهرا (س) شبانه دفن شد؟ حضرت فرمود: زیرا حضرت زهرا …

چرا حضرت زهرا (س) شبانه دفن شد؟

چرا حضرت زهرا (س) شبانه دفن شد؟

امام علی(ع) طبق وصیت فاطمه زهرا (س) عمل کرد شبانه بر بدن ایشان نماز خواند و او را شب دفن نمود.

درباره همین مسئله از امام صادق (ع) سؤال کردند، که چرا حضرت زهرا (س) شبانه دفن شد؟ حضرت فرمود: زیرا حضرت زهرا (س) نمی‌خواست برخی بر او نماز بخوانند”.[1] امام علی (ع) نیز طبق وصیت فاطمه زهرا (س) عمل کرد شبانه بر بدن ایشان نماز خواند و او را شب دفن نمود.[2] این نکته توسط نویسندگان اهل‌سنت نیز به ثبت رسیده است به عنوان مثال جاحظ نوشته است: از وصایای فاطمه [س] به همسرش این بود که برخی بر او نماز نخوانند[3] و در صحیح بخاری آمده است: “شوی او شبانه او را به خاک سپرد و رخصت نداد تا مردم بر جنازه‌ او حاضر شوند”.[4]

با توجه به روایاتی که در این زمینه وجود دارد می‌توان علت وصیت ایشان مبنی بر تغسیل، نماز و تدفین شبابه را ابراز نارضایتی و ناخشنودی از برخی مسلمانان اعلام نمود،[5] همچنان که حضرت در بستر بیماری از مردم شکایت نموده و فرمود: “به خدا دنیای شما را دوست نمی دارم و از مردان شما بیزارم! درون و بیرونشان را آزمودم و از آنچه کردند ناخشنودم!‌ … نفرین بر این مکّاران… وای بر آنان! چرا نگذاشتند حق (ولایت امام علی) در مرکز خود قرار یابد و خلافت بر پایه های نبوت استوار ماند؟”.[6]

بنابراین، با این وصیت، حضرت زهرا (س) خواست نارضایتی خود از مردم اعلام نموده و افکار عمومی را در طول تاریخ به این نکته جلب کند که مسلمانان پس از پیامبر نسبت به خاندان پیامبر(ص) ستم روا داشته و باعث مظلومیت شوهرش حضرت علی علیه‌ السلام شدند.

پی نوشت ها:

[1] ابن شهراشوب، مناقب آل ابی‌طالب، ج1، ص504.

[2] ابن سعد، طبقات الکبری، ج 8، ص 18 – 19.

[3] و قد بلغ ذلک من فاطمه أنها أوصت أن لا یصلی علیها أبو بکر (الرسائل السیاسیه، بیروت، دار و کتبه الهلال، چ2، 1423ق، ص467).

[4] صحیح بخاری، ج 5، ص 177.

[5] ر.ک: سید جعفر شهیدی، زندگانی حضرت فاطمه (س)، ص165.

[6] اعیان الشیعه، ج 2، ص469؛ بحارالانوار، ج 43، ص 206- 207؛ جعفر شهیدی،‌ زندگانی حضرت فاطمه(س)، ص150 – 151.

به این پست امتیاز دهید
دسته بندی : ادبیات و مذهب ، مذهبی بازدید 510 بار
دیدگاهتان را بنویسید

css.php