کد خبر : 228045 تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۳

بهترین روش های کنترل خشم و عصبانیت

بهترین روش های کنترل خشم و عصبانیت زیاد عصبانی می شوید؟ به دنبال راه کنترل خشم و عصبانیت خود می‌گردید؟ راه‌های کنترل خشم با الهام از راه کارهای پیشنهادی از سوی متخصصان و افراد خبره در این زمینه می‌تواند نتیجه‌ای بهتر و موفقیت‌آمیز‌تر داشته باشد. در این مقاله با چندین …

بهترین روش های کنترل خشم و عصبانیت

بهترین روش های کنترل خشم و عصبانیت

زیاد عصبانی می شوید؟ به دنبال راه کنترل خشم و عصبانیت خود می‌گردید؟ راه‌های کنترل خشم با الهام از راه کارهای پیشنهادی از سوی متخصصان و افراد خبره در این زمینه می‌تواند نتیجه‌ای بهتر و موفقیت‌آمیز‌تر داشته باشد. در این مقاله با چندین راه کنترل خشم و عصبانیت آشنا می‌شوید.

اینکه گاهی در زندگی عصبانی شویم، کاملاً طبیعی و عادی است؛ چرا که در برخی مواقع حتی موارد کوچک هم می‌توانند ما را تحریک کنند. متاسفانه خشم و عصبانیت احساساتی هستند که به سختی می‌توان آنها را کنترل کرد اما با به کارگیری چند روش کارآمد می‌توان تلاشی سودمند در جهت کنترل این احساسات کرد.

اما فراموش نکنید سلامتی مهم‌ترین بخش زندگی هر فرد است و فردی که مدام عصبانی می‌شود، باید در انتظار بیماری‌هایی نظیر افزایش فشار و قند خون باشد.

۱- نفس عمیق

بهترین حالت آن است که از روش‌های ۴-۶-۸ استفاده کنید؛ یعنی نفس عمیق بکشید و تا ۴ بشمارید و در نهایت نفس خود را بیرون بدهید و تا ۸ بشمارید. این تمرین را حداقل ۴ بار تکرار کنید. در کنار نفس عمیق، شمردن تا ۱۰ هم توصیه می‌شود. گرچه با انجام این کار خشم کاملاً از بین نمی‌رود و مسئله برطرف نمی‌شود اما این روش می‌تواند شما را از هرگونه واکنش سریع و تصمیمات غیرمنطقی بازدارد.

۲- اهمیت ندادن به خشم

مسلم است که خشم خود را به سادگی نمی‌توانید مهار کنید اما یاد بگیرید که با مهم جلوه دادن خشم، فریاد زدن و حتی کوبیدن در نمی‌توانید بر خشمتان غلبه کنید؛ پس به‌ای این کارها، بکوشید تا خشمتان را مانند یک ابر تصور کنید؛ یعنی احساس کنید که خشم الان اینجاست ولی همزمان و به سرعت در حال حرکت و گذر است.

۳- گفت‌وگو با دوستان

وقتی به قدری عصبانی هستید که نمی‌دانید چگونه باید از این حالت بیرون بیایید، بهتر است با یکی از دوستان صمیمی‌تان تماس بگیرید و از ته دل درباره خشم خود صحبت کنید تا حالتان بهتر شود.

۴- فرونشاندن خشم

در مواقعی که بسیار عصبانی هستید، لازم است خشمتان را تخلیه کنید. در این مواقع حرکت، بهترین وسیله برای رهایی سریع از عصبانیت است؛ زیرا با حرکت، هورمون استرس کاهش می‌یابد و هورمون اندروفین یا همان هورمون شادی آزاد می‌شود. یکی دیگر از راهکارهای مفید برای زدودن خشم، پیاده روی یا دویدن در اطراف منزل است.

۵- مراقبه و تعمق

اگر دائماً عصبانی می‌شوید، باید مراقبه کردن را تمرین کنید. روزانه ۱۰ دقیقه تمرین لازم است تا بتوانید ذهنتان را هنگام عصبانیت شدید در عرض چند ثانیه آرام کنید؛ برای این منظور جای راحتی را انتخاب کنید، چشم‌ها را ببندید و سپس آگاهانه بر روی تنفس خود متمرکز شوید و چگونگی ورود و خروج هوا را در بدنتان احساس کرده و بعد تمرکز کنید و حتی الامکان بکوشید تا از افکار خود خارج نشوید. این تمرین به شما کمک می‌کند تا در زمان عصبانیت به سرعت خود را آرام کنید!

۶- استفاده از وسیله‌ای برای تحریک

اجازه بدهید با مثالی موضوع را روشن کنیم؛ مثلاً نیش پشه را می‌توان از طریق خارش در مدت کوتاهی دفع کرد؛ پس برای اینکه خشمتان را بپوشانید، لازم است از یک محرک شدیدتر استفاده کنید؛ برای نمونه می‌توانید آب نبات زنجبیلی بمکید یا یک فلفل قرمز را چندین بار گاز بزنید؛ پس، از این به بعد برای کنترل خشم در کیف دستی یا در کشوی میزتان چندین آب نبات زنجبیلی یا خوراکی‌هایی از این قبیل قرار دهید.

۷- لبخند زدن

در مواقعی که بسیار عصبانی هستید، سعی کنید یک بار لبخند بزنید؛ زیرا تنها وقتی که حال خوبی داریم، لبخند نمی‌زنیم؛ بلکه در زمانی که می‌خواهیم حال بهتری داشته باشیم نیز لبخند به لبانمان می‌نشیند؛ علاوه بر آن خنده استرس را کم می‌کند، فشار خون را کاهش می‌دهد و نیروهای دفاعی بدن را قوی تر می‌کند. فراموش نکنیددر هر صورت، لبخند ارزشمند است.

۸- مقایسه ممنوع

گاهی اوقات علت عصبانیت افراد مقایسه خودشان با دیگران است؛ مثلاً شخص می‌گوید که درآمد همکارم بیشتر از من است یا اتومبیل همسایه‌ام بهتر از اتومبیل من است و یا مواردی از این دست. خود را با دیگران مقایسه نکنید و تنها موقعیت خاص خود را در نظر بگیرید. اگر از موقعیت فعلی‌تان ناراضی هستید یا فکر می‌کنید موقعیت دیگران بهتر از وضعیت فعلی شماست، آستینتان را بالا بزنید و کمی اوضاع را تغییر دهید. در هر حال در هنگام مقایسه کردن خود با دیگران هرگز عصبانی نشوید و بیشتر به فکر خود باشید.

۹- اندیشیدن به مانترا

«مان» به معنی فکر و «ترا» به معنی آزاد شدن است؛ در حقیقت مانترا مجموعه‌ای از کلمات و آواهایی است که با لحن خاص و به دفعات تکرار می‌شوند و به آن دلیل که مانترا تأثیر مثبتی بر جسم و روح می‌گذارد، در مراقبه کاربرد دارد. مانترا به تعادل ذهنی کمک می‌کند و از این طریق باعث می‌شود عصبانیت ما سریع تر فروکش کند یا دیرتر ظاهر شود.

به یک جمله یا یک شعار فکر کنید که بتواند شما را در چنین موقعیتی آرام کند. در مواقع خشم با جملاتی نظیر «آن ارزش ندارد»، «من کاملاً آرام هستم»، مانترا را در خود ایجاد کنید و خود را از خشم برهانید.

به این پست امتیاز دهید
دسته بندی : روانشناسی ، سبک زندگی بازدید 420 بار
دیدگاهتان را بنویسید

css.php