کد خبر : 220981 تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۷ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۴

چرا با اینکه نماز ستون دین است اما جزء اصول دین نیست؟

چرا با اینکه نماز ستون دین است اما جزء اصول دین نیست؟ در پاسخ به این سوال گفتنی است مجموعه معارف دین دو گونه است: یک: اعتقادات و معارف نظرى دو: تکالیف و دستورات عملى «اصول دین» مجموعه عقاید بنیادى و پایه‏ اى دین است که عمدتاً جنبه نظرى دارند …

چرا با اینکه نماز ستون دین است اما جزء اصول دین نیست؟

چرا با اینکه نماز ستون دین است اما جزء اصول دین نیست؟

در پاسخ به این سوال گفتنی است مجموعه معارف دین دو گونه است:

یک: اعتقادات و معارف نظرى

دو: تکالیف و دستورات عملى

«اصول دین» مجموعه عقاید بنیادى و پایه‏ اى دین است که عمدتاً جنبه نظرى دارند و ازهمین‏ رو به آنها اصول دین گفته مى‏ شود (مانند توحید، نبوت و…). اما نماز گرچه از نظر عملى جزء اصول و پایه‏ هاى تربیتى رفتار دینى است؛ ولى بدان لحاظ که از نظر عقیدتى جزو معارف نظری نمی باشد، از اصول شمرده نشده و به‏ عنوان «فروع دین» از آن یاد مى‏ گردد.

البته از آن جهت که نماز با تمامی ارکان دین اعم از اصول اعتقادی، مبانی اخلاقی، آداب فردی و اجتماعی، نظام سیاسی و اقتصادی اسلام و… پیوند ناگسستنی بر قرار نموده بگونه ای که تداوم آن موجب حفظ تمامی این بنیان‏ ها خواهد بود؛ از این عمل عبادی به عنوان ستون دین یاد شده است.

به عنوان نمونه به واسطه اقامه نماز در هر روز چندین نوبت به یگانگی خداوند و رسالت محمد مصطفی (صل الله علیه و آله) و همچنین ولایت حضرت علی علیه السلام اقرار شده و این گروه از مبانی اعتقادی یادآوری می شود و یا اینکه غصبی نبودن و مباح بودن مکان نماز، لباس نمازگزار، آبی که با آن وضو می‌گیرد را جزو شرایط صحت نماز قرار داده شده و این امر نیز نشان دهنده پیوند آداب اجتماعی اسلام مبتنی بر اقتصاد اسلامی با نماز می باشد.[1]

پی نوشت: بر گرفته از کتاب پرسش ها و پاسخ های نماز، سید حسن موسوی (مرکز تخصصی نماز)

به این پست امتیاز دهید
دسته بندی : ادبیات و مذهب ، مذهبی بازدید 411 بار
دیدگاهتان را بنویسید

css.php