کد خبر : 181664 تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۹

نقش کلسیم علیه پوکی استخوان

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]از منابع مهم غذایی تامین کننده کلسیم، شیر و لبنیات می‌باشد. که در هر ۱۰۰ گرم شیر معادل ۱۲۰ میلی‌گرم کلسیم وجود دارد در صورتی که فرد دچار کمبود لاکتاز یا دارای حساسیت به پروتئین شیر نباشد.[/box] آیا کلسیم یک ماده معدنی موثر می‌باشد؟ ارتباط معکوس …

نقش کلسیم علیه پوکی استخوان

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]از منابع مهم غذایی تامین کننده کلسیم، شیر و لبنیات می‌باشد. که در هر ۱۰۰ گرم شیر معادل ۱۲۰ میلی‌گرم کلسیم وجود دارد در صورتی که فرد دچار کمبود لاکتاز یا دارای حساسیت به پروتئین شیر نباشد.[/box]

آیا کلسیم یک ماده معدنی موثر می‌باشد؟

ارتباط معکوس بین مقدار کلسیم دریافتی از طریق خوراکی با میزان شکستگی سرفمور به اثبات رسیده است. مقادیر توصیه شده از طریق انجمن دانشوران تغذیه آلمان برای گروه‌های سنی مختلف به شرح زیر می‌باشد:

۱- کودکان بین ۱-۴ سال به مقدار ۶۰۰ میلی‌گرم

۲- در سنین ۱۲-۱۴ سال ۱۲۰۰ میلی‌گرم

۳- در سنین ۱۳-۱۶ سالگی ۱۲۰۰ میلی‌گرم

۴- از سنین بالاتر از ۱۹ سالگی ۱۰۰ میلی‌گرم در روز می‌باشد

از منابع مهم غذایی تامین کننده کلسیم، شیر و لبنیات می‌باشد. که در هر ۱۰۰ گرم شیر معادل ۱۲۰ میلی‌گرم کلسیم وجود دارد در صورتی که فرد دچار کمبود لاکتاز یا دارای حساسیت به پروتئین شیر نباشد. البته منابع غذایی دیگری نیز وجود دارند که حاوی کلسیم می‌باشند مثل انواع آجیل‌ها مخصوصا کنجد و آبمیوه‌جات مثل پرتقال و آناناس، انواع کلم‌ها، از همه فراوان‌تر آب‌های معدنی که در هر لیتر آنها ۱۵۰-۵۰۰ میلی‌گرم کلسیم وجود دارد. گرچه شیر و تمامی فرآورده‌های شیر را حاملین کلسیم برمی‌شمارند ولی در مصرف پنیر به عنوان منبع غذایی تامین کننده کلسیم باید احتیاط نمود.

چراکه وجود مقدار زیاد نمک در انواع پنیرها و ترکیبات پلی‌فسفات و پروتئین‌ آن به جای تامین و ذخیره‌سازی کلسیم در بدن موجبات افزایش دفع کلسیم از طریق ادرار می‌گردد. البته این موضوع در قبال سایر منابع غدایی مصرفی که حاوی کلرورسدیم یا نمک طعام هم می‌باشد نیز صدق می‌کند. مثل آجیل‌های شور و چیپس، کنسروها، سبزیجات شور، ترشیجات شور، ماهی دودی، فرآورده‌های گوشتی، سوسیس و کالباس و نوشابه‌های گاز‌دار باعث افزایش دفع کلسیم و خروج بیشتر آن از اسکلت بدن می‌گردد مخصوصا در افراد مسن‌تر. اصولا حفظ و نگهداری کلسیم موجود در بدن برای همه افراد چه پیر و جوان و زن و مرد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌باشد.

متاسفانه ترکیبات مختلفی وجود دارند که در جذب کلسیم اختلال ایجاد می‌نماید که عبارت می‌باشند از اسیدفیتیک موجود در غلات و فرآورده‌های غلات، اسید اگزالیک که با کلسیم موجود در منابع غذایی ترکیبات غیرمحلولی را ایجاد می‌نماید که قابل جذب نمی‌باشد.

از جمله عوامل بازدارنده یا کاهش دهنده جذب کلسیم غذاها، چربی‌ها می‌باشد که هرچه مقدار آن افزون‌تر باشد جذب کلسیم کمتر رخ می‌دهد. مصرف زیاد نوشیدنی‌های حاوی کافئین و مشروبات الکلی، نان‌های تهیه شده با جوش شیرین نیز اختلالاتی در روند جذب و دفع کلسیم به وجود می‌آورند.

به این پست امتیاز دهید
دسته بندی : پزشکی و سلامت ، خواص دارویی بازدید 390 بار
دیدگاهتان را بنویسید

css.php