کد خبر : 29186 تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۷ تیر ۱۳۹۲ - ۱۷:۵۱

رونمایی از کابینه روحانی در مجلس+ نام و سوابق

به گزارش میهن فال به نقل از اکونیوز: نخستین دیدار رسمی نمایندگان مجلس شورای اسلامی با حجت الاسلام حسن روحانی انجام گرفت؛ دیداری که در آن روحانی به همراه یارانش به میهمانی مجلسیانی رفت که بناست در روزهای آینده با همکاری آنان کابینه اش را تشکیل دهد. در دیدار روز …

رونمایی از کابینه روحانی در مجلس+ نام و سوابق

به گزارش میهن فال به نقل از اکونیوز: نخستین دیدار رسمی نمایندگان مجلس شورای اسلامی با حجت الاسلام حسن روحانی انجام گرفت؛ دیداری که در آن روحانی به همراه یارانش به میهمانی مجلسیانی رفت که بناست در روزهای آینده با همکاری آنان کابینه اش را تشکیل دهد.

در دیدار روز گذشته روحانی با نمایندگان مجلس، نوزده نفر از نزدیکان روحانی او را همراهی می‌کردند؛ افرادی نظیر نهاوندیان، فریدون، جهانگیری، نوبخت حقیقی، علوی، آشنا، شریعتمداری، صادق، ترکان، نعمت‌زاده، یونسی، علی ربیعی، سید‌رضا صالحی امیری، بانک، محمود واعظی، زمانی‌نیا، عسکری، فروزنده و ظریف‌ که دور و بر روحانی را گرفته بودند؛ افرادی که شمار چشمگیری از آنان به تدریج باید تعاملات خود را با مجلس اصولگرای کنونی برای گرفتن رأی اعتماد در قامت وزیر کابینه روحانی‌ قوت و قدرت بخشند.

حضور همه این افراد ‌در دولت روحانی تقریبا قطعی شده است. برخی از این افراد در هیأت معاونان رئیس جمهور و مسئول دفتر و دیگر پست‌های نهاد ریاست جمهوری مشغول به کار ‌و برخی دیگر هم قطعا وارد کابینه خواهند شد. در میان این افراد، برخی از اعضای فعال ستاد حسن روحانی بوده اند که طبعا پس از پیروزی، انتظار دریافت پست‌های کلیدی دارند و برخی دیگر هم هرچند در روزهای انتخابات کار ستادی در عرصه انتخابات نکرده اند، ‌از آنجا که تشابه فکری با روحانی دارند و یا روحانی به کارآمدی آنان در حوزه‌های تخصصی‌شان اعتقاد دارد، اکنون در حلقه نخست کابینه روحانی هستند.

برای کسانی که مدت‌هاست ‌مشغول گمانه‌زنی درباره ‌کابینه حسن روحانی هستند، فهرست نوزده نفره‌ای که همراه وی به مجلس رفتند، گویاترین ماکت از کابینه ای است که بناست روحانی در روزهای آینده به مجلسیان معرفی کند. در فهرست نوزده نفره که روز گذشته در مجلس مورد توجه خبرنگاران قرار گرفت، نشانه‌های اعتدال مورد نظر روحانی دیده می‌شود؛ اعتدالی که بناست جایگزین دولت‌های جناحی شانزده سال اخیر در ایران شود.

اگر نوزده نفری را که شب گذشته روحانی را در مجلس همراهی کردند، ماکتی از دولت آینده ایران بدانیم، باید بگوییم هرچند این بیست و یک نفر شخصیت‌های ناشناخته ای نیستند، هیچ کدام در درگیری‌های شخصی یا حزبی سیاسی در ایران، حضوری جدی نداشته ‌و همواره در میانه راه در سیاست ایرانی زیسته‌اند و نکته جالب این که همه این افراد در این میانه، زیستن را نه تنها ضروری نکرده‌اند که برد و فتح را در این میانه زیستن جستجو نموده‌اند و البته خود رئیس جمهور منتخب نیز سال‌هاست ‌در میانه سیاست در ایران طی مسیر کرده است!

 سوابق

* محمد جواد ظریف: وی از چهاردهم مرداد 1381 تا پنجم تیر 1386 سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل متحد بود و همچنین مشاور و معاون هیأت ایران در سازمان ملل در نیویورک بود. معاون بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی، دستیار ارشد وزیر وزارت امور خارجه، معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه و مشاور سرکنسولگری در سانفرانسیسکو از مهم‌ترین مسئولیت‌های پیشین محمد رضا ظریف در حوزه سیاست خارجی است.

وی همچنین رئیس کمیسیون فرهنگی ـ یونسکو، ریاست کنفرانس آسیایی نژادپرستی و تبعیض نژادی، عضویت گروه شخصیت‌های برجسته گفت‌وگوی تمدن‌ها، ریاست کمیسیون خلع سلاح ملل متحد ـ نیویورک، ریاست کمیته متخصصین گفت‌وگوی تمدن‌ها ـ جده، ریاست کمیته سیاسی دوازدهمین اجلاس سران عدم تعهد ـ دوربان، عضویت گروه شخصیت‌های برجسته زمامداری جهانی، سخنگویی هشتمین اجلاس سران کنفرانس اسلامی تهران، ریاست کارشناسان ارشد هشتمین اجلاس سران کنفرانس اسلامی تهران، ریاست کمیته سیاسی هشتمین اجلاس سران کنفرانس اسلامی تهران و ریاست کمیته حقوقی مجمع عمومی 47 ملل متحد ـ نیویورک را در کارنامه دارد. محمدجواد ظریف هم اکنون مدرس دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه است.

* حجت‌الاسلام علی یونسی: وی وزیر اطلاعات دولت اصلاحات بود که از دولت نخست خاتمی جایگزین دری نجف‌آبادی شد و در حال حاضر معاونت فقهی و حقوقی رئیس‌جمهور منتخب ملت در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام را بر عهده دارد و رئیس کارگروه سیاسی ـ امنیتی است.

* امیرحسین زمانی‌نیا: وی مدیرکل سیاسی بین‌المللی وزارت خارجه در دولت اصلاحات بود و هم‌اکنون مشاور امور بین‌الملل روحانی به شمار می‌رود.

*‌ محمدرضا صادق: وی که در جلسه دیروز رییس‌جمهور منتخب با مجلس از دیگر همراهان روحانی بود، تا پیش از پیوستن به تیم مشاوران حسن روحانی از مشاوران آیت‌الله‌ هاشمی رفسنجانی بود که پس از ‌نام‌نویسی رئیس‌ مجمع تشخیص مصلحت نظام در انتخابات ریاست‌جمهوری سمت معاون تبلیغات و هماهنگی وی را گرفته بود.

* محمدباقر نوبخت: وی از چهره‌های اقتصادی همراه با رئیس‌جمهور منتخب در ورود به صحن بهارستان بود؛ او نیز سابقه چندین دوره نمایندگی مردم در مجلس شورای اسلامی را دارد. از دیگر سوابق وی، می‌توان به معاونت اقتصادی ـ پژوهشی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام اشاره کرد. نوبخت نماینده رییس‌جمهور منتخب برای تعامل با مجلس است.

نوبخت هم‌اکنون دبیر حزب اعتدال و توسعه است و در کنار آن نیز نماینده رئیس‌جمهور منتخب در امور مجلس به شمار می‌رود.

* محمدرضا نعمت‌زاده: وی از دیگران همراهان روز گذشته رئیس‌جمهور بود که در دولت سازندگی به وزارت صنایع و معادن رسید، در دولت اصلاحات مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی بود و در دولت احمدی‌نژاد نیز یکی از معاونت‌های وزارت نفت را در اختیار داشت.

* علی ربیعی: وی در دوره دبیری شورای عالی امنیت ملی حسن روحانی، مسئول اجرایی دبیرخانه این شورا و مشاور اجتماعی رئیس جمهور در دوره ریاست جمهوری خاتمی بود. وی در دوره‌ای دیگر ریاست کمیته سیاست‌گذاری تبلیغات شورای عالی امنیت ملی را بر عهده‌ داشت. ربیعی دکترای جامعه‌شناسی دارد و عضو هیأت علمی دانشگاه پیام‌نور است.

وی همچنین عضو کمیته سه ‏نفره ‏تعیین شده از سوی خاتمی برای تحقیق پیرامون قتل‌های زنجیره‌ای بود. ربیعی حضور در سپاه پاسداران و پس از آن وزارت اطلاعات را در پرونده خود دارد.

*‌ حجت الاسلام سید محمود علوی: وی عضو کنونی مجلس خبرگان رهبری و نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در دوره‌های اول، دوم، چهارم و پنجم است و ‌همچنین در سال‌های 68 تا 70 معاونت نظارت و بازرسی و معاونت روابط عمومی و تبلیغات سازمان عقیدتی سیاسی وزرات دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح را بر عهده گرفته بود و در سال‌های 79 تا 88 نیز رئیس سازمان عقیدتی، سیاسی ارتش بود.

علوی در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری به عنوان یکی از اعضای ارشد ستاد انتخابات حسن روحانی فعالیت می‌کرد و چندی پیش به عنوان نماینده حسن روحانی به دیدار مراجع و علمای قم رفت.

* حسام‌الدین آشنا: وی دارای دکترای فرهنگ و ارتباطات و عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) است. گفته می‌شود در زمان انتخابات ریاست جمهوری مشاور رسانه‌ای روحانی بود و نقش چشمگیری در حضور رسانه‌ای رئیس‌جمهور منتخب، به ویژه در جریان مناظرات ایفا کرد و طراح نماد «کلید» برای این کاندیدا در جریان تبلیغات انتخاباتی بود. آشنا همچنین داماد آیت‌الله دری نجف‌آبادی است و با سابقه فعالیت‌های اطلاعاتی و امنیتی، در دوره‌ای مدیرکل اطلاعات استان قم بود.

*‌ محمد فروزنده: وی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروی‌های مسلح در دولت دوم اکبر‌ هاشمی رفسنجانی بود. فروزنده با حکم رهبر معظم انقلاب رئیس بنیاد مستضعفان و جانبازان است و سابقه عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام ‌دارد.

* محمد شریعتمداری: وی در دولت شهید رجایی، معاون امور انقلاب بود و همکاری با آیت‌الله محمدی ری‌شهری برای تشکیل وزارت اطلاعات و تصدی معاونت اقتصادی این وزارتخانه را در کارنامه دارد.

وی از جمله مؤسسان جمعیت دفاع از ارزش‌های انقلاب اسلامی بود که در انتخابات 76 از نامزدی آیت‌الله ری‌شهری حمایت کرد و پس از روی کار آمدن دولت اصلاحات نیز‌ تعطیل شد.

هم‌اکنون شریعتمداری‌ مشاور دفتر مقام معظم رهبری و عضو شورای راهبردی سیاست خارجی و البته رئیس کمیسیون اقتصادی این شوراست و در دهه 60 مسئولیت نظارت و حسابرسی دفتر رهبری را بر عهده داشت و دو دوره نیز، وزیر بازرگانی دولت محمد خاتمی بود و در دوران وزارتش نماینده تام‌الاختیار دولت در الحاق به سازمان جهانی تجارت بود.

وی در مقطعی نیز به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور برای حل مسائلی که بین دولت، قوه قضائیه، مجلس و شورای نگهبان ایفای نقش کرد و از سال 1373 پس از سه سال عضویت در هیأت امنای ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، با حکم رهبر معظم انقلاب، ریاست این ستاد را بر عهده گرفت.

شریعتمداری در روز دوازدهم دی ماه 1391 برای ورود به عرصه ریاست جمهوری یازدهم اعلام آمادگی و شعار خود را نیز دولت اعتدال عنوان کرد، اما صلاحیت او از سوی شورای نگهبان احراز نشد.

* اکبر ترکان: وی قائم مقام ستاد انتخاباتی حسن روحانی و عضو شورای مرکزی حزب اعتدال توسعه است و مدیریت گروه پژوهشی امور زیربنایی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام را بر عهده دارد. ترکان همچنین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروی‌های مسلح در دولت اول آیت‌الله‌ هاشمی رفسنجانی و وزیر راه و ترابری در دولت دوم سازندگی بوده ‌و تاکنون تنها فرد غیر نظامی بوده ‌که وزارت دفاع را بر عهده داشته است. ترکان نماینده رییس‌جمهور منتخب برای تعامل با دولت فعلی است.

وی از یکم تیر 1360 تا چهارم مرداد 1361 استاندار ایلام و از پانزدهم تیر 1362 تا چهاردهم بهمن 1363 استاندار هرمزگان بوده‌ است. ترکان در بین سال‌های 80 تا 88 نیز معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت بوده است.

ترکان مدیرعاملی شرکت نفت و گاز پارس را در کارنامه دارد و سال گذشته با حکم معاون وزیر نفت به ریاست هیأت مدیره شرکت مدیریت طرح‌های صنعتی ایران منصوب شد.

* مرتضی بانک: وی فرمانده سپاه استان کرمان در سال 60 و معاون اداری و مالی وزارت کار در سال‌های 62 و 63 بود. بانک همچنین مدیرکلی سیاسی اروپای شرقی و مدیرکلی آسیای‌شرقی و اقیانوسیه وزارت خارجه را در کارنامه دارد و از سال 64 تا 73، از سوی دولت وقت ‌استاندار کرمان ‌شد.

بانک از سال 76 بار دیگر به وزرات امور خارجه بازگشت و مدتی در این وزارتخارنه فعالیت می‌کرد. مرتضی بانک در انتخابات ریاست جمهوری معاون فرهنگی، اجتماعی ستاد انتخاباتی حسن روحانی بود و هم اکنون با رئیس جمهور منتخب همکاری می‌کند.

* محمود واعظی: وی معاون پژوهش‌های سیاست خارجی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه است. واعظی در سال 58 تا 65 مدیرعامل شرکت مخابرات ایران بود و در سال 65 با سمت مشاور وزیر خارجه وارد این وزارت‌خانه شد و در کنار علی‌اکبر ولایتی وزیر خارجه وقت قرار گرفت.

وی یک سال پس از ورود به وزارت خارجه و از سال 66 رئیس ستاد روابط اقتصادی خارجی شد و تا 68 این سمت را عهده‌دار بود و از آن به بعد تا پایان دولت سازندگی معاون سیاسی اروپا و آمریکا وزارت امور خارجه بود. وی در دو سال آغازین دولت اصلاحات نیز معاون اقتصادی کمال خرازی در وزارت امور خارجه بود.

* حجت‌الاسلام علی عسکری: وی مشاور و رابط پارلمانی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلت نظام است. علی عسکری نماینده مردم مشهد در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی بود و در جریان انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در لیست صدای ملت تلاش داشت تا جزو سی نماینده تهران باشد که از حضور در مجلس بازماند.

* حسین فریدون: وی برادر کوچکتر رئیس جمهور منتخب است که در زمان بازگشت حضرت امام به کشور در دوازدهم بهمن 57، جزو تیم حفاظتی و امنیتی بود. فریدون در بازه یازده روزه پیروزی انقلاب اسلامی، به وظایف حفاظتی و امنیتی خود در نگهداری از زندانیان سیاسی و اعضای ارشد ساواک، مشغول بود و پس از تثبیت انقلاب، به عنوان فرماندار نیشابور انتخاب و پس از آن به ‌فرمانداری کرج منصوب شد. حسین فریدون پس از سال 68 به وزارت امور خارجه رفت و هشت سال سفیر ایران در مالزی بود.

وی به مدت چندین سال هم به عنوان یکی از نمایندگان ایران در سازمان ملل فعال بود.

حسین فریدون پس از پایان مأموریت خود در وزرات امور خارجه به عنوان مشاور رئیس مرکز تخقیقات استراتژیک منصوب شد و همچنان در این جایگاه حضور دارد.

* محمد نهاوندیان: وی رئیس فعلی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران است. نهاوندیان معاون اقتصادی شورای عالی امنیت ملی را در زمان علی لاریجانی بر عهده داشت و در دوره‌هایی معاون وزارت بازرگانی بوده است. نهاوندیان همچنین مسئولیت کمیته اقتصادی ستاد انتخاباتی لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری سال 84 و مسئولیت کارگروه اقتصادی ستاد انتخاباتی علی‌اکبر ولایتی در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم را در کارنامه دارد و همچنین در مستند دوم انتخاباتی حسن روحانی حضور داشت.

وی همراه با محمدباقر نوبخت در کمیته اقتصادی رئیس‌جمهور منتخب مشغول به کار است. نهاوندیان علاوه بر تحصیلات حوزی، دکترای اقتصاد خود را از آمریکا گرفته است. وی در دولت دوم اصلاحات مشاور اقتصادی خاتمی بود. رئیس مرکز ملی جهانی شدن، رییس مرکز بررسی برای الحاق به سازمان تجارت جهانی و رئیس شورای اقتصادی سازمان صدا و سیما از دیگر مسئولیت‌های وی بوده است.

به این پست امتیاز دهید
دسته بندی : اخبار سیاسی ، مجله خبری بازدید 303 بار
دیدگاهتان را بنویسید

reza در تاریخ 30 تیر 1392 گفته : پاسخ دهید

پس این که دولت سازندگی و اصلاحات شد که

css.php